Femke Bol wil zaterdag om 21.52 uur voor de laatste keer schitteren

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 sep. 2024, 11:31
Femke Bol tijdens de Wanda Diamond League 2024
© IMAGO - Femke Bol tijdens de Wanda Diamond League 2024

Femke Bol sluit haar seizoen zaterdag op de 400 meter horden af op de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De drievoudig medaillewinnares van de afgelopen Olympische Spelen is fit genoeg om te starten en kan voor de vierde keer op rij de Diamond League Final winnen.

Bol heeft het de laatste tijd zwaar gehad. “Ik voel me al beter en ik ben er klaar voor, anders zou ik hier niet zijn”, benadrukt de 24-jarige Bol. Eerder moest ze zich ziek afzeggen voor de vorige Diamond League-wedstrijd in Zürich. "De Olympische Spelen hebben veel gevraagd van mijn lichaam."

Artikel gaat verder onder video

Femke Bol wil Diamond League-seizoen in stijl afsluiten

Bol veroverde op de Olympische Spelen van Parijs goud (4x400 meter gemengd), zilver (4x400 meter) en brons (400 meter horden). Ze domineert dit seizoen opnieuw op de 400 meter horden in de Diamond League en heeft al 23 keer op rij gewonnen.

“Ik ben er erg enthousiast over om mijn seizoen hier in Brussel af te sluiten. Dit is bijna een thuiswedstrijd voor mij. Ik herinner me nog dat ik vorig jaar na het WK in Boedapest erg moe was, maar de ambiance en het publiek hier in het stadion laten je dat vergeten.”

“Zaterdag wil ik dus heel graag de kroon op het werk zetten.” De 400 meter horden bij de Memorial Van Damme in Brussel staat zaterdag om 21.52 uur op het programma. Eerder op de avond komt Nadine Visser in actie op de 100 meter horden.

Lees meer over:

Femke Bol