Goed nieuws voor Femke Bol: succescoach wil verlengen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 aug. 2024, 16:51
24 aug. 2024, 16:54
Femke Bol, Lieke Klaver, TeamNL, atletiek, Olympische Spelen. Parijs 2024
© IMAGO - Nederland pakt zilver op de 4x400 meter voor vrouwen

Atletiekcoach Laurent Meuwly gaat waarschijnlijk zijn contract bij de Nederlandse Atletiekunie verlengen. Dat meldde de Zwitser zelf tegenover De Telegraaf tijdens de Diamond League in Lausanne. Meuwly is de trainer van onder anderen Femke Bol en Lieke Klaver.

Sinds 2019 is Meuwly werkzaam voor de Nederlandse atletiekploeg, maar zijn contract loopt binnenkort af. Beide partijen willen graag met elkaar door, zo liet de coach weten. Hij heeft echter nog enkele wensen om de programma’s van zijn atleten te ’optimaliseren’. "Het gaat niet zozeer om mijn contract, maar om het verbeteren van de aanpak, de omstandigheden en de staf." Onder Meuwly pakte TeamNL de afgelopen jaren meer dan twintig medailles op de 400 meter, 400 meter horden en de 4x400 meter estafette.

Artikel gaat verder onder video

Succescoach Laurent Meuwly wil verlengen bij Atletiekunie

Ook als Meuwly blijft, zal de staf van Nederland wel ietwat veranderen. Bram Peters, die jarenlang de rechterhand van de coach was, vertrekt namelijk naar België een aderlating. De Zwitserland laat aan De Telegraaf weten dat hij wel al een vervanger op het oog heeft. Hij noemt de nieuwe naam een ’passionele en getalenteerde coach’, maar zegt verder niks. Het is wel zeker dat het een Nederlander is.

Lees ook: Max Verstappen start vanaf de eerste startrij tijdens Grand Prix van Zandvoort

Bol won donderdag de 400 meter horden tijdens de Diamond League-wedstrijd in Lausanne. Ze overklaste de concurrentie en liep soeverein naar de zege in tijd van 52,25 seconden. Haar grote concurrenten, de Amerikaanse Sydney McLaughlin-Levrone en Anna Cockrell, waren niet aanwezig in Zwitserland. Meuwly: "Dit zijn ook belangrijke wedstrijden om ervaring op te doen en om gewoonweg mooie prestaties neer te zetten. Femke wil het altijd goed doen en ongeslagen blijven in de Diamond League. Aan deze ongelofelijke serie zal ooit wel eens een einde komen, maar dat wil ze natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen."

Lees meer over:

Lieke Klaver Femke Bol