Liemarvin Bonevacia mist de Spelen door ernstige blessure

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 aug. 2024, 17:55
03 aug. 2024, 15:26
Liemarvin Bonevacia, Olympische Spelen, Parijs 2024, atletiek, TeamNL
© IMAGO - Liemarvin Bonevacia mist de Spelen door een beenblessure

Liemarvin Bonevacia heeft ernstige beenblessure opgelopen. De 400-meterspecialist van TeamNL doet daardoor niet mee aan de Olympische Spelen in Parijs. In Tokio won hij drie jaar geleden nog op knappe wijze zilver met de 4x400 meter-estafetteploeg.

Op 14 juli zette Bonevacia in het Zwitserse La Chaux de Fonds nog een persoonlijk record neer op de 200 meter (20.38) en toonde hij zijn topvorm op de 400 meter (44.99). Daarna ging het echter fout voor de atleet van TeamNL. "Ik weet niet precies wanneer het gebeurd is, want het is er niet ingeschoten. Mijn hamstring was wel heel stijf na Le Chaux en dat bleef zo. Naar wat later bleek heb ik toen gewoon met een scheur in mijn pees gelopen", zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Liemarvin Bonevacia mist Spelen door beenblessure

Tijdens een training op Papendal liep Bonevacia vervolgens ook een goede tijd op de 300 meter, maar moest hij stoppen vanwege opkomende krampen. Een MRI-scan toonde daarna dat hij een scheur in de aanhechtingspees van zijn hamstring had én een scheur in zijn hamstring zelf. "Ik kan nu niet eens joggen. Dit is echt heel erg balen, want ik verkeer in de vorm van mijn leven, maar kan hier niet bewijzen hoe goed ik ben. Ik denk dat ik hier sneller dan in Rome kon zijn en dacht aan een tijd sneller dan 44.40."

Lees ook: Nederlandse sporters zetten cadeautje van 900 euro op Marktplaats

Met de zilveren ploeg plaatste Bonevacia zich niet voor de Spelen in Parijs, maar hij zou wel meedoen tijdens de individuele en gemengde wedstrijd. Isaya Klein Ikkink en Eugene Omalla lopen vrijdagavond met Lieke Klaver en Cathelijn Peeters de mixed relay. Bonevacia is momenteel wel aanwezig in Parijs. "Ik ben hier nu om support te geven aan de anderen en vooral de mixed estafette. Daarom heb ik besloten naar Parijs te komen. Ik probeer nu op een andere manier te genieten van de Olympische Spelen. Eerst was ik natuurlijk heel erg down, maar het vuur om verder te gaan heb ik nog steeds", aldus de 35-jarige atleet.

Lees meer over:

Olympische Zomerspelen 2024