Max Verstappen start vanaf de eerste startrij tijdens Grand Prix van Zandvoort

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 aug. 2024, 16:18
24 aug. 2024, 16:25
Max Verstappen, Formule 1, Circuit Zandvoort, Dutch Grand Prix, F1, Red Bull Racing, Lando Norris
© IMAGO - Lando Norris pakt de pole position voor Max Verstappen

Lando Norris heeft pole position veroverd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Zandvoort. De Brit hield Max Verstappen van zich af en was ruim drie tienden sneller dan zijn concurrent. Oscar Piastri, teamgenoot van Norris werd, derde.

Onder droge omstandigheden en een stralend zonnetje sprongen de lampen op de groen voor de kwalificatie. Lewis Hamilton zette een eerste richttijd neer: 1:11.375 en wist daarmee Norris en Verstappen op een paar duizendsten voor te blijven. De beide Ferrari's hadden moeite het om tempo te vinden in Q1 en ook George Russell en Sergio Pérez wisten niet te imponeren, maar haalden wel de tweede kwalificatieronde.

Lando Norris pakt de pole position op Circuit Zandvoort

De tweede sessie ging van start onder lichte dreiging van regen. Norris zette al snel de snelste tijd neer: 1:10.469. Verstappen volgde op de vierde plaats met een achterstand van drie tienden. Hij zou uiteindelijk als achtste naar Q3 gaan. Carlos Sainz wist de laatste kwalificatieronde niet te hale en dat gold verrassend genoeg ook voor Hamilton, wat leidde tot verbijstering op het gezicht van Wolff.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt de Grand Prix van Zandvoort uitgezonden?

In de allesbeslissende sessie zette Norris de benchmark neer met1:10.074. Piastri volgde op een tiende en Verstappen moest anderhalf tiende toegeven. Vervolgens kwam het aan op de tweede run. Verstappen wist zich daarin te verbeteren, maar Norris deed dit ook en vermorzelde Verstappen met drieënhalve tiende. Zodoende was het de McLaren-coureur die er met pole vandoor ging. Verstappen werd tweede, gevolgd door Piastri, Russell en Pérez.

Lees meer over:

Max Verstappen