Eredivisie-uitblinker jaagt op belletje Koeman: 'Ik moet het niveau weer halen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 okt. 2024, 09:05
De opstelling van Jong Oranje tegen Jong Zweden (3-0 winst)
© IMAGO - De opstelling van Jong Oranje tegen Jong Zweden (3-0 winst)

Ryan Flamingo ziet zichzelf nog niet in het Nederlands elftal spelen. De verdediger van Jong Oranje en PSV is de laatste weken in topvorm en krijgt geregeld complimenten. Toch houdt hij nog geen rekening met een belletje van bondscoach Ronald Koeman.

Jong Oranje schreef maandagavond geschiedenis in Nijmegen. De ploeg was te sterk voor de leeftijdsgenoten van Zweden en het was voor de talentenploeg de tiende overwinning in tien EK-kwalificatieduels. Nog nooit eerder won een Nederlands team alle wedstrijden in een EK-kwalificatiereeks. Door doelpunten van Emanuel Emegha, Rav van den Berg en een aangeraakt schot van Kenneth Taylor werd het 3-0.

Artikel gaat verder onder video

Wanneer maakt Ryan Flamingo zijn debuut in Oranje?

Flamingo is erg trots op die prestatie. "Dat je helemaal niks verspeelt in aanloop naar een EK is iets heel moois en dat hebben we na afloop ook tegen elkaar uitgesproken in de kleedkamer. De stemming is sowieso heerlijk als je zoveel wint. Het is iets bijzonders dat we in de rest van onze carrière zullen onthouden", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Bovendien wonnen de talenten de meeste duels overtuigend. "Met Jong Oranje hebben we acht keer de nul gehouden in de tien wedstrijden van deze EK-campagne. Daar ben ik zeker tevreden over."

Lees ook: Van der Gijp ziet potentiële Oranjespeler bij Curaçao: 'Enorm talent'

Achterin hield Flamingo het samen met doelpuntenmaker Van den Berg potdicht. Oranje kwam dan ook geen enkel moment in de problemen. De verdediger van PSV hield, ondanks de afwezigheid van meerdere verdedigers bij Oranje, nog geen rekening met een telefoontje van Koeman. "Ik vind dat ik me over een langere periode moet bewijzen, hoewel ik het zeker geweldig had gevonden. Dit soort dingen komt vanzelf als ik het goed blijf doen bij PSV. Dat laatste is het belangrijkste, telkens weer waardevol zijn bij de club."

Lees ook: Oranje-international gooit deur dicht: 'Koeman hoeft mij niet te bellen'

De blik van Flamingo richt zich nu weer op PSV. Met de Eindhovenaren staan er twee zware uitwedstrijden bij AZ en Paris Saint-Germain op het programma. "Dat zijn natuurlijk de wedstrijden waarvoor ik naar PSV ben gekomen, om op dat niveau te mogen spelen. Dat ik de vorige keer complimenten heb gekregen, is mooi. Maar het is nu niet meer belangrijk. Ik moet ervoor zorgen dat ik het niveau weer haal." Zo hoopt hij zich uiteindelijk Koeman in de kijker te spelen.