Jeffrey Herlings imponeert tijdens Grand Prix van Nederland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 aug. 2024, 18:23
19 aug. 2024, 20:08
Jeffrey Herlings, motorcrossen, MXGP, motor, Glenn Coldenhoff, wereldtitel, Grand Prix
© IMAGO - Jeffrey Herlings imponeert tijdens Grand Prix van Nederland

Jeffrey Herlings heeft de Grand Prix van Nederland gewonnen. In Arnhem won de motorcrosser beide manches in de MXGP. Daarmee pakt de vijfvoudig wereldkampioen belangrijke punten in de strijd om de wereldtitel, waarin hij een riante achterstand heeft.

In de eerste manche mislukte de start van Herlings, maar vanaf de zevende plek begon hij aan een fraaie inhaalrace. Na een knappe race passeerde hij in het passeerde hij in het slot landgenoot Glenn Coldenhoff en de Spaanse koploper Jorge Prado. Daarmee pakte hij zijn eerste zege van de dag. In de tweede manche pakte Coldenhoff even de leiding, maar vanaf de vierde stek stoomde Herlings al snel naar voren. Uiteindelijk pakte hij wederom de leiding over van Prado en reed hij soeverein naar de zege met negen seconden voorsprong. Coldenhoff werd vierde.

Artikel gaat verder onder video

Jeffrey Herlings wint de Grand Prix van Nederland

"Ik ben supertrots op deze thuiszege, want ik moest er erg hard voor werken", aldus Herlings in het flashinterview na zijn zege. "Ik had eindelijk eens een goede start en kwam al snel in een goede positie. Ik maakte bijna nog een foutje, maar toen ik eenmaal een gaatje van vier, vijf seconden had, voelde ik me comfortabel en in controle."

Lees ook: Van de Velde en Immers sluiten moeilijke periode af met medaille

Voor Herlings is het zijn 107e Grand Prix-zege uit zijn carrière. Met de overwinning loopt hij in het klassement om de wereldtitel in op Tim Gajser, de leider in het wereldkampioenschap. Met nog vier GP's op de kalender staat de Sloveen bovenaan met 801 punten. Spanjaard Prado volgt met 792 en Herlings staat daar kort achter met 766 punten. De nummer vier, Calvin Vlaanderen, volgt op met 550 punten.

Lees meer over:

Jeffrey Herlings Netherlands