Nederland grijpt op schlemielige wijze naast brons op WK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
22 sep. 2024, 08:25
22 sep. 2024, 17:27
Nederland onder 20 loopt bronzen medaille mis op WK 2024 in Colombia
© IMAGO - Nederland onder 20 loopt bronzen medaille mis op WK 2024 in Colombia

Nederland onder 20 heeft zaterdag naast de bronzen medaille op het WK in Colombia gegrepen. Nadat de troostfinale tegen de Verenigde Staten in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd, zorgde een onfortuinlijk eigen doelpunt in de voorlaatste minuut van de verlenging ervoor dat de ploeg van Roos Kwakkenbos als verliezer van het veld stapte. Nederland was afgelopen donderdag in de halve finale niet opgewassen tegen Japan (2-0).

Het was aan keepster Femke Liefting en centrale verdediger Veerle Buurman te danken dat Nederland in de hectische beginfase op de been bleef. De wedstrijd in Bogotá was de zevende in negentien dagen voor Oranje en dat leek zijn tol te gaan eisen. Na tien minuten was het raak toen Ally Sentnor vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot: 0-1.

Artikel gaat verder onder video

Nederland onder 20 eindigt als vierde op WK 2024

Nederland wist met kunst en vliegwerk een tweede tegendoelpunt te voorkomen en kwam in de 26ste minuut zowaar op gelijke hoogte. Met een slimme pass zette Fleur Stoit plots Robine Lacroix in kansrijke positie en een diagonaal schot betekende de 1-1.

De ploeg van Kwakkenbos had vlak voor tijd een verlenging kunnen voorkomen. Invalster Eva Oude Elberink zag haar ferme inzet via de vingertoppen van doelvrouw Teagan Wy en de binnenkant van de paal weer het veld in rollen. Liefting en het aluminium zorgden ervoor dat Nederland in de verlenging lange tijd overeind bleef, maar toch ging het mis.

Nayomi Buikema kreeg in de laatste minuut een voorzet van Maddie Dahlien tegen haar voet en zag de bal in de verre hoek verdwijnen. Oranje eindigde zodoende als vierde, net als twee jaar geleden.

Lees meer over:

Nederland