De Ligt legt uit wat er misging bij het tegendoelpunt: 'Het is gewoon klote'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 sep. 2024, 13:18
09 sep. 2024, 12:27
Nederland - Bosnië, Oranje, Nederlands elftal, Nations League, Matthijs de Ligt,
© IMAGO - Matthijs de Ligt reageert op zijn spel tegen Bosnië en Herzegovina

Matthijs de Ligt was na de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) schuldbewust. De verdediger van het Nederlands elftal was na 73 minuten Edin Dzeko helemaal kwijt, waardoor de routinier de 3-2 kon maken. Voor de camera's van de NOS legde de international na afloop uit wat er misging.

Vanaf de rechterflank zag Esmir Bajraktarevic hoe de 38-jarige Dzeko slim uit de rug van De Ligt wegliep. Met een bekeken voorzet kreeg hij de invaller zijn spits vervolgens vrij voor Bart Verbruggen. De aanvaller liet het buitenkansje niet verzilverd: 3-2. Daarmee bracht hij de spanning in de wedstrijd helemaal terug. "Geen beste beurt van De Ligt", concludeerde NOS-commentator Arman Avsaroglu direct.

Artikel gaat verder onder video

Matthijs de Ligt reageert op fouten tegen Bosnië-Herzegovina

Zelf reageerde De Ligt na de wedstrijd in gesprek met verslaggever Thierry Boon. "Ik denk dat je zelf wel weet hoe ik me voel", begon de verdediger. "Ondanks dat ik - denk ik - 95 procent van de dingen goed doe, die tweede goal, dat had ik beter kunnen doen. Dat weet ik zelf ook. Ik moet het nog terugzien, maar ik heb het gevoel dat ik niet helemaal uitkom met mijn passen. Een beetje twijfel, ik dacht dat de keeper kwam. Maar niet om het op Bart te schuiven, ik had de bal gewoon moeten wegwerken. Ja, ik hoorde iets achter me, maar ik weet niet of het Bart was. Het is gewoon klote."

Lees ook: Oranjespeler verlaat per direct trainingskamp wegens privéomstandigheden

Door afwezigheid van Stefan de Vrij mocht De Ligt zaterdagavond weer eens in de basis beginnen. Op het EK kwam hij eerder deze zomer geen minuut in actie. Hij kreeg van bondscoach Ronald Koeman dus de kans om zich te tonen, maar na afloop kon De Ligt in de media vooral op kritiek rekenen. Toch wil de verdediger 'niet per se' spreken van een 'gemiste kans'. "Wat ik zeg, ik doe gewoon mijn best. Ik weet ook dat er momenten zijn dat ik het beter kan doen", aldus de verdediger.

Lees ook: Media halen uit naar Koeman: 'We zullen nooit weten of hij een punt had'

Voor De Ligt is het al een tijdje geleden dat hij de negentig minuten volmaakte. "Als ik iets moet noemen ben ik daar het meest tevreden mee. Die tweede goal waarbij ik niet uitkom met mijn passen, ik weet van mezelf: hoe meer wedstrijden ik speel, hoe meer mijn voetenwerk beter is. Dat is natuurlijk totaal geen excuus en dat wil ik ook totaal niet gebruiken. Maar in mijn hoofd weet ik dat ik dat de volgende keer beter zal doen."