Dit zou de reden zijn waarom Weghorst en de Timbers het met elkaar aan de stok kregen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 sep. 2024, 13:22
10 sep. 2024, 11:06
Wout Weghorst beklaagt zich op de training van het Nederlands elftal
© IMAGO - Wout Weghorst beklaagt zich op de training van het Nederlands elftal

Nico Dijkshoorn denkt te weten waarom de gebroeders Timber zich zondag op de training van het Nederlands elftal niet inhielden in de duels met Wout Weghorst. Laatstgenoemde reageerde opvallend geïrriteerd nadat hij een tik had gekregen van Jurriën Timber en ook een bodycheck van Quinten Timber. Volgens Dijkshoorn heeft het voorval op het trainingsveld te maken met de manier waarop Weghorst de avond ervoor zijn doelpunt vierde tegen Bosnië en Herzegovina (5-2).

Weghorst kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen en was vlak voor tijd trefzeker. Na een gekraakt schot van Quinten Timber was Weghorst er als de kippen bij om de 4-2 van dichtbij tegen de touwen te schieten. De aanvaller, die in de pikorde van Ronald Koeman voorrang moet verlenen aan Joshua Zirkzee en Brian Brobbey, nam vervolgens zijn momentje, alvorens het doelpunt te vieren met zijn teamgenoten.

Artikel gaat verder onder video

Dijkshoorn denkt dat de manier waarop Weghorst reageerde na zijn treffer de aanleiding vormt voor het incident op de training van zondag. “Niemand heeft in de gaten waarom broers Timber op training Weghorst aanpakken. Kijk naar zijn juichen zondag na scoren. Doelpunt was negentig procent van Timber”, zo schrijft de columnist op X.

“Wout moet weer leeuwenklauw doen. Negeerde de spelers. Je ziet Timber geïrriteerd naar middenlijn lopen”, zo voegt Dijkshoorn er nog aan toe. Met de irritatie bij Timber na het doelpunt van Weghorst leek het overigens wel mee te vallen. De middenvelder, die als invaller voor de tweede keer zijn opwachting maakte in het Nederlands elftal, baalde waarschijnlijk heel even dat hij zijn schot gekeerd zag worden door de doelman.

Timber liep daarna als een van de eerste spelers terug richting de eigen helft, maar tijdens een onderonsje met Matthijs de Ligt was er wel degelijk een glimlach te bekennen. Weghorst was niet gediend van de situatie op de training van zondag. Na het einde van de training stapte hij meteen van het trainingsveld en fietste hij in zijn eentje naar het spelershotel.

Artikel gaat verder onder video

Lees meer over:

Nations League