Driessen waarschuwt Ajax na Oranje-akkefietje: ‘Dat gaat wat worden’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 sep. 2024, 06:42
09 sep. 2024, 17:17
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen vraagt zich af of Ajax er wel goed aan heeft gedaan om Wout Weghorst aan te trekken als concurrent voor Brian Brobbey. De chef voetbal van De Telegraaf doelt op het feit dat Weghorst na de Nations League-interland tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina (5-2) al niet te genieten was en een dag later meteen wegliep na afloop van de training na een akkefietje met Jurriën en Quinten Timber.

Weghorst kwam op de training in botsing met Jurriën Timber. De aanvaller, die ook nog een bodycheck van Quinten Timber kreeg, vond dat in het partijspel sprake was van een overtreding en deed daar zijn beklag over. Bondscoach Ronald Koeman greep in toen Weghorst daar blijkbaar over doorging en zei dat het klaar moest zijn. Die discussie zorgde ervoor dat de frustraties vervolgens verder opliepen bij Weghorst.

Weghorst maakte een geïrriteerde indruk, gooide na afloop van de training zijn shirt van zich af en stapte meteen in zijn eentje op de fiets richting het hotel. “Voor de tweede keer in korte tijd, want veertien uur eerder stiefelde Weghorst al boos weg uit de mixed-zone”, zo benadrukt Driessen in zijn column voor De Telegraaf. “Voor de derde keer werd de spits na Nederland - Bosnië gevraagd hoe hij dacht over zijn rol als pinchhitter bij Oranje. Terwijl de Tukker zich bij afwezigheid van Memphis Depay zo graag opwerpt als eerste spits.”

Wout Weghorst maakt geïrriteerde indruk bij Oranje

Koeman koos zaterdag echter voor Joshua Zirkzee in de punt van de aanval en gaf nog voor aanvang van de wedstrijd in het Philips Stadion aan dat Brian Brobbey dinsdag zou gaan starten in de wedstrijd tegen Duitsland. “Weghorst moet zich tevreden stellen met zijn rol van supersub. Op de bank met rugnummer 9 – Zirkzee heeft 10 en Brobbey 19 – kan Weghorst zich met zijn sportbeleving moeilijk neerleggen bij een rol op het tweede plan, getuige het akkefietje op het trainingsveld”, stelt Driessen.

Lees ook: Oranjespeler verlaat per direct trainingskamp wegens privéomstandigheden

“Bij Ajax weten ze gelijk wat ze staat te wachten met het aantrekken van Weghorst. Dat gaat nog wat worden met de twee internationals Weghorst en Brobbey, die elkaars directe concurrenten zijn voor de spitspositie. Waarbij Brobbey vooralsnog een streepje voor heeft als degene met de oudste rechten.” Weghorst mocht zaterdag alleen in de slotfase meedoen, maar zorgde er met de 4-2 wel voor dat de wedstrijd in het slot kon worden gegooid toen Bosnië daarvoor enkele malen naarstig naar de 3-3 zocht.

De zestien speelminuten waren minder dan Weghorst had gehoopt, maar zeer welkom, nadat de spits lang in de wachtkamer van Ajax had gezeten waardoor hij weinig speelminuten in de benen heeft. “De voorbereiding was niet ideaal. Normaal maak je minuten en speel je eerder een volledige wedstrijd”, vertelde Weghorst na afloop. “Ik heb bij Burnley alles meegetraind, ben vol in de groepstraining geweest en twee keer ingevallen. Nu val ik weer in. Dat is natuurlijk anders dan dat je negentig minuten speelt. Maar ik voel me fit. Als je me nu zegt dat ik morgen negentig minuten moet spelen, dan doe ik dat”, waarmee Weghorst opnieuw aangaf dat hij zichzelf als mogelijke basisspeler ziet.