Hulp Dennis Bergkamp gevraagd voor falende Oranjespeler: 'Wat een armoe'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 okt. 2024, 09:04
05 okt. 2024, 11:46
De spelers van het Nederlands elftal tegen Canada
© IMAGO - De spelers van het Nederlands elftal tegen Canada

Brian Brobbey krijgt veel kritiek na afloop van het duel in de Europa League met Slavia Praag (1-1). De spits van Ajax en het Nederlands elftal miste in de eerste helft twee opgelegde kansen. Op X wordt daarom zelfs de hulp van Dennis Bergkamp gevraagd.

Na tien minuten spelen reageerde Brobbey attent op een slechte terugspeelbal van Slavia Praag. De spits schoot in kansrijke positie echter voorlangs. "Te haastig! Hij wilde té graag. Een enorme kans", concludeerde commentator Sierd de Vos gelijk bij Ziggo Sport. In de slotminuut van de eerste helft kwam hij wéér alleen voor de keeper na een fraaie lange bal van Remko Pasveer. Alleen voor doelman Antonin Kinsky gleed de viervoudig international de bal echter naast.

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey krijgt kritiek na gemiste kansen voor Ajax

In de rust was Rafael van der Vaart bij Ziggo Sport kritisch op Brobbey. "Dit gebeurt hem veel te vaak. Dit is echt trainbaar, vind ik. Er zit zoveel onrust in de afwerking dat ik me afvraag of hij dit op de training ook doet", aldus de voormalig voetballer. De Volkskrant kwam met dezelfde conclusie: "Het blijft opvallend hoe ongecontroleerd het soms oogt als Brobbey wil afwerken. Bij zijn eerste kans had hij alle tijd, maar raakte de bal helemaal verkeerd." Van Voetbalzone kreeg de spits een 4,5 voor zijn optreden. "De Oranje-spits bewijst met regelmaat zijn waarde als aanspeelpunt, maar zijn afronding laat absoluut te wensen over." Voetbal International gaf Brobbey een 5,5.

Lees ook: Koeman ontvangt open sollicitatie voor Oranje: ‘WK 2026 is richtpunt’

Na afloop nam coach Francesco Farioli het op voor Brobbey. "We kunnen het over die situaties hebben, maar ook over hetgeen hij het team heeft gegeven. Bij alle ballen die hij kreeg, zorgde hij voor grote impact in het strafschopgebied. Over de hele wedstrijd gezien was zijn optreden positief. Er is geen enkele discussie. Brian is onze nummer negen, ook de nummer negen van het nationale elftal en een belangrijke speler voor het team en de club", aldus de Ajax-trainer.