KNVB-directeur komt kleedkamer van Oranje in en richt zich tot één speler

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 sep. 2024, 16:37
Marianne van Leeuwen, Virgil van Dijk, Oranje, Nations League, Ronald Koeman
© OnsOranje - Marianne van Leeuwen richt zich tot Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is na afloop van de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) in het zonnetje gezet door Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB. De aanvoerder van Oranje speelde afgelopen zaterdag zijn 75e interland en werd toegesproken in de kleedkamer van het Nederlands elftal.

Na afloop van de wedstrijd stapte Van Leeuwen de kleedkamer van Oranje binnen. "Ik heb mijn handen helemaal vol, en het is allemaal voor één persoon", begon de directeur van de KNVB. "Jullie aanvoerder, onze aanvoerder. Virgil." In de 75 interlands droeg de verdediger van het Nederlands elftal 59 keer de aanvoerdersband en stond hij slechts één keer niet in de basis. In Oranje heeft hij daardoor een gemiddelde speeltijd van 88 minuten.

Virgil van Dijk heeft 75 interlands voor Oranje gespeeld

"De cijfers zijn leuk, maar het is natuurlijk veel belangrijker wat voor mens erachter zit", aldus Van Leeuwen. "Jij bent de waardevertegenwoordiger van dit team", besloot ze, waarna de directeur enkele cadeautjes aan de international overhandigde. Van Dijk nam ze dankbaar in ontvangst. "Dank jullie wel. Alle spelers en de bondscoach, maar allereerst mijn gezin, die zijn het allerbelangrijkste.", reageerde hij.

Lees ook: Koeman wijst specialist aan maar kan Oranje niet extra laten trainen

Van Dijk gaf vervolgens een kleine speech aan zijn ploeggenoten. "Ik ben heel trots. 75 interlands, op naar veel meer. Ik ben hartstikke trots dat ik de groep mag vertegenwoordigen als aanvoerder. Vroeger toen ik klein was had ik nooit gedacht dat ik de aanvoerder zou worden voor zo’n lange tijd. Ik hoop nog veel wedstrijden te spelen en te winnen met jullie."

Lees meer over:

Virgil Van Dijk