Kopzorgen voor Koeman: 'Lijkt alsof hij zich één keer geweldig heeft opgepompt'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 okt. 2024, 15:17
05 okt. 2024, 16:29
De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Engeland op het EK
© IMAGO/Mee Met Oranje - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal

Maarten Wijffels maakt zich zorgen om de spitspositie bij Nederlands elftal. De journalist zag Ajacied Brian Brobbey worstelen tegen Slavia Praag (1-1). Bovendien heeft Joshua Zirkzee het lastig bij Manchester United, is Wout Weghorst geblesseerd en schrok Wijffels ook van Memphis Depay.

"Ik maak me toch wel een beetje zorgen om volgende week, de spitspositie bij het Nederlands elftal", vertelt Wijffels in de AD Voetbal Podcast. "Even serieus, we hebben nu Brobbey. Het lijkt wel alsof hij zich één keer geweldig heeft opgepompt om tegen Duitsland te doen wat hij deed. Prima. Maar daarna is het toch ook niet een spits waarvan je zegt: nou, we hebben hem gevonden hoor de vaste spits van het Nederlands elftal", aldus de journalist van het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Maarten Wijffels maakt zich zorgen om spitspositie bij Oranje

Brobbey kreeg dan ook veel kritiek na afloop van het Europa League-duel met Ajax De spits miste in de eerste helft twee opgelegde kansen en scoorde dit seizoen tot dusver pas één keer in tien wedstrijden. Wijffels ziet ook dat Zirkzee, die in de Europa League tegen FC Porto (3-3) op de bank begon, door een mindere periode gaat. "Het kan best dat hij een keer een wedstrijd niet speelt. Alleen hij heeft nog steeds maar één doelpunt gemaakt. Dus dat is hem ook niet, de man die even garant gaat staan. Je wil toch ook dat dat wat meer is nu hij zich bij het Nederlands elftal aandient."

Lees ook: Definitieve selectie Oranje: Koeman verrast met opvallende afwezigen

Weghorst is door een blessure afwezig bij Oranje en Wijffels keek daarom ook met een schuin oog naar Depay. Hij schrok echter van de prestaties in Brazilië van de aanvaller. "Dan kwam er een filmpje voorbij van Depay op X. Daar werd je helemaal niet vrolijk van in de Braziliaanse competitie. Hij mist nog elk ritme. Mocht dat eventueel nog in het hoofd van Koeman zitten, daar moet hij niet aan beginnen nu", concludeert de journalist.