Memphis Depay heeft nieuwe club: dit is wat de Oranjespeler gaat verdienen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 sep. 2024, 07:13
10 sep. 2024, 07:24
Memphis Depay maakt een transfer naar Corinthians
© IMAGO/Mee Met Oranje - Memphis Depay maakt een transfer naar Corinthians

Memphis Depay heeft zich dinsdag voor twee jaar aan Corinthians verbonden, zo maakt de Braziliaanse club via de officiële kanalen bekend. De voorbije dagen werd al gesuggereerd dat de Oranje-international zijn loopbaan bij de roemruchte club uit de Série A zou gaan verbinden. Depay, dertig jaar, zat sinds 1 juli zonder club na zijn vertrek bij Atlético Madrid en staat nu tot 31 december 2026 onder contract bij Corinthians.

Depay focuste zich eerst op het EK in Duitsland met het Nederlands elftal, alvorens hij een zoektocht naar een nieuwe club startte. Op het eindtoernooi maakte hij echter geen overtuigende indruk. Hij heeft nog maar vier interlandgoals nodig om Robin van Persie te evenaren als Oranje-topscorer aller tijden.

Artikel gaat verder onder video

Memphis Depay tekent tot 2026 bij Corinthians

Tal van clubs deden de ronde als mogelijke bestemming van Depay, maar uiteindelijk is de keuze van de aanvaller gevallen op de zevenvoudig landskampioen van Brazilië. De ex-speler van PSV, Manchester United, Olympique Lyon, Barcelona en Atlético speelde nooit eerder voor een club buiten Europa.

Lees ook: Ruud Gullit denkt dat Ronald Koeman nu al spijt heeft

In een summier persbericht maakt Corinthians de komst van Depay wereldkundig. Op de clubsite is de eerste foto van de spits met een shirt van Corinthians te zien. Naar verwachting wordt Memphis in de nacht van woensdag op donderdag - 02.00 uur Nederlandse tijd - voorgesteld aan de aanhang van Corinthians. Dan speelt de club uit São Paulo een bekerduel met Juventude.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Volgens Braziliaanse media gaat Depay de best betaalde voetballer van Brazilië worden met een salaris van ruim 500.000 euro per maand. Door bonussen, tekengeld en sponsordeals zou hij na twee jaar op in totaal 13,5 miljoen euro kunnen uitkomen.

Keert Memphis Depay terug in Oranje?

De keuze van Depay voor Corinthians heeft geen directe gevolgen voor zijn plek bij het Nederlands elftal, zo zei bondscoach Ronald Koeman maandag. Deze interlandperiode werd hij niet opgeroepen omdat hij sinds het EK zonder club zat en geen wedstrijdritme kon opdoen. Koeman sloot eerder het boek voor Steven Bergwijn nadat hij op 26-jarige leeftijd een lucratief avontuur was aangegaan in Saoedi-Arabië.

Koeman is van mening dat Depay in een andere situatie zit. "Ik denk dat het niveau van de Braziliaanse competitie anders is. Hij zou dus nog gewoon opgeroepen kunnen worden, maar dat ligt eraan of hij gaat spelen, fit is en zijn niveau haalt. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste."

Lees meer over:

Nederland Memphis Depay