Koeman maakt opstelling Oranje voor EK-duel met Polen bekend

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 jun. 2024, 13:52
16 jun. 2024, 14:11
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Polen is bekend. Bondscoach Ronald Koeman kiest zondagmiddag vanaf 15.00 voor een ongewijzigde opstelling ten opzichte van de oefeninterland tegen IJsland (4-0 winst) van afgelopen maandag. Dat betekent dat onder anderen Denzel Dumfries en Xavi Simons aan het startsignaal verschijnen en dat gaat ten koste van Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong.

Bart Verbruggen staat onder de lat in het Volksparkstadion en heeft een defensie met Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich. Jerdy Schouten en Joey Veerman vormen op het middenveld het blok achter nummer tien Tijjani Reijnders. De aanval van Oranje bestaat uit Simons, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Lees meer: Waar en hoe laat wordt Nederland - Polen uitgezonden?

Koeman kiest voor dezelfde Oranje-elf tegen Polen

Oranje speelt zondag voor de twintigste keer tegen Polen. De negentien eerdere ontmoetingen leverden negen overwinningen voor Nederland op. Zeven keer volgde er een gelijkspel en drie keer wonnen de Polen. Niet één van de laatste elf onderlinge duels werd door Oranje verloren. De laatste onderlinge ontmoeting was op 22 september 2022 in de Nations League, toen Cody Gakpo en Steven Bergwijn voor een 0-2 zege zorgden.

Bij Polen ontbreken inderdaad de in de oefeninterland tegen Turkije geblesseerd geraakten Karol Swiderski en, belangrijker nog, Robert Lewandowski. Er is een basisplaats voor ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Depay en Gakpo.

Opstelling Polen: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Salamon, Kiwior; Urbanski, Romanczuk, Zielinski, Zalewski; Szymanski; Buksa

Lees meer over: