Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 sep. 2024, 14:00
10 sep. 2024, 15:23
Nederland - Duitsland kijken, Oranje kijken, Oranje - Duitsland kijken, hoe laat speelt Oranje, Nations League
© IMAGO - Op welke zender wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Het Nederlands elftal speelt dinsdag de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. Na de 5-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina in het eerste duel wacht nu Duitsland. Het treffen wordt live uitgezonden door de NOS.

De Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint dinsdag 10 september om 20.45 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO3. De voorbeschouwing begint ruim twintig minuten eerder, rond de klok van 20.20 uur. Na het duel, rond 22.45 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en wordt geleid door de Italiaanse scheidsrechter Davide Massa. Op Ziggo Sport 2 wordt overigens op hetzelfde tijdstip Hongarije - Bosnië en Herzegovina, het andere duel in de groep, uitgezonden.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Duitsland won hun eerste groepswedstrijd afgetekend met 5-0 van Hongarije. Niclas Füllkrug, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Aleksandar Pavlovic en Kai Havertz (strafschop) scoorden allen één keer. Door de doelpuntrijke overwinning staan de Duitsers bovenaan in Groep 3 van de Nations League. Nederland scoorde weliswaar ook vijf keer, maar kreeg twee tegentreffers.

Lees ook: Oranje in negatief daglicht: ‘We kunnen Koeman missen als kiespijn’

Het duel in Amsterdam wordt de 46e ontmoeting tussen beide landen. Tot dusver wist Oranje twaalf keer van Duitsland te winnen. De Duitsers gingen er op hun beurt tot dusver zeventien keer met de overwinning vandoor. De wedstrijd eindigde ook zeventien keer in een gelijkspel. De meest pijnlijke wedstrijd tegen Die Mannschaft was op 21 oktober 1959. Nederland verloor destijds met 7-0 van West-Duitsland in een vriendschappelijke interland. In maart van dit jaar verloor Oranje in een vriendschappelijke wedstrijd (2-1) ook van Duitsland. De laatste overwinning op de oosterburen was op 6 september 2019. Destijds won Nederland een EK-kwalificatieduel met 2-4.

Live Nederland - Duitsland kijken

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft onder anderen Serge Gnabry, Leon Goretzka en Niklas Süle niet opgeroepen. Bovendien hebben routiniers Manuel Neuer en Thomas Müller deze zomer een punt achter hun interlandcarrière gezet. Toni Kroos stopte op zijn beurt helemaal met profvoetbal. Nederland mist tegen de Duitsers Jeremie Frimpong, die wegens privéredenen het trainingskamp van Oranje heeft verlaten. Eerder haakten ook Joey Veerman en Micky van de Ven geblesseerd af. Routiniers Georginio Wijnaldum, Daley Blind (gestopt) en Marten de Roon zijn afgeserveerd, en de clubloze Memphis Depay is niet opgeroepen.

Hoe laat speelt Oranje?

Jan Paul van Hecke en doelman Nick Olij zijn de enige internationals in de selectie van Ronald Koeman die hun debuut nog niet hebben gemaakt. De verdediger, die als vervanger van Van de Ven is opgeroepen, debuteert in de definitieve selectie. De doelman maakt voor de tweede keer deel uit van de selectie, maar wacht nog altijd op zijn traditionele haasje. De bondscoach verklapte overigens al dat Brian Brobbey in de spits begint.

Lees meer over:

Ronald Koeman Brian Brobbey