Waar en hoe laat wordt Nederland - Oekraïne uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 sep. 2024, 11:49
24 sep. 2024, 13:48
De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK Futsal in Oezbekistan
© IMAGO - De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK Futsal in Oezbekistan

De Nederlandse zaalvoetballers spelen dinsdag de achtste finale op het WK futsal in Oezbekistan. Het team van bondscoach Miguel Andrés Moreno knokte zich door de groepfase heen en in de achtste finale wacht Oekraïne. Het treffen wordt online live uitgezonden door de NOS.

De achtste finale begint dinsdag om 17.00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op de televisie, maar is wel via NOS.nl en de NOS-app te volgen. Vanaf 16.30 uur, dertig minuten voor de aftrap, begint de uitzending. Ook UEFA.tv biedt een livestream aan, maar daarvoor is een account nodig. Als Oranje het duel wint, treft het team in de kwartfinale Spanje of Venezuela. Die wedstrijd staat gepland voor zondag 29 september om 17.00 uur.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Oekraïne uitgezonden?

De Nederlandse zaalvoetbalploeg doet voor het eerst sinds 2000 mee aan het wereldkampioenschap. Na de remises tegen gastland Oezbekistan (3-3) en Costa Rica (2-2), won Nederland het laatste groepsduel met 5-2 van Paraguay. Oranje eindigde daardoor op de tweede plaats in Groep A. Daarmee kwalificeerde de ploeg zich voor de knock-outfase.

Lees ook: Davy Klaassen en zijn vrouw komen met prachtig nieuws na terugkeer bij Ajax

De Oekraïners eindigden op het WK als tweede in Groep C. Het land verloor van Argentinië, maar versloeg Afghanistan en Angola. Op het EK van 2022, dat in Nederland werd gehouden, speelden Nederland en Oekraïne ook al tegen elkaar. Oranje won destijds na een spannende wedstrijd met 3-2.

Live Nederland - Oekraïne kijken

Lees meer over:

Zaalvoetbal