Oranje-speler speelde tegen Bosnië 'zijn beste interland ooit'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 sep. 2024, 07:57
Het Nederlands elftal verslaat Bosnië en Herzegovina met 5-2 in de Nations League
© IMAGO - Het Nederlands elftal verslaat Bosnië en Herzegovina met 5-2 in de Nations League

Tijjani Reijnders was zaterdag een van de grote uitblinkers in de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina (5-2). De middenvelder was goed voor een doelpunt, een assist en trof ook nog eens de lat na een schitterende combinatie met Joshua Zirkzee. “Dit was misschien wel een van mijn beste interlands”, erkende Reijnders na zijn zestiende interland voor Oranje in precies één jaar tijd.

“We begonnen de eerste helft al goed”, vertelde Reijnders in gesprek met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. “Goede kansen, het spel was ook goed. Het is zonde dat we ze twee keer dichterbij laten komen, maar goed: uiteindelijk maak je vijf doelpunten.” Oranje maakte een erg frisse indruk in de eerste wedstrijd na het EK. “Dat zegt ook wel veel over hoe wij deze week hebben beleefd”, meende Reijnders.

Artikel gaat verder onder video

Tijjani Reijnders schittert voor Oranje tegen Bosnië en Herzegovina

“Veel frisheid, we zoeken elkaar veel op, dan is het wel mooi dat je dat kan vertalen naar de wedstrijd.” Reijnders zelf leek een goede klik te hebben met Zirkzee. “Al denk ik dat ik hem nog wel een paar assistjes meer had kunnen geven”, glunderde de middenvelder van AC Milan. “Of ik dit al zag ontstaan op de trainingen? Niet per se, maar we spelen natuurlijk allebei op een goed niveau. Dan is het ook makkelijk om elkaar te vinden.”

Lees ook: Woedende reacties op volstrekt mislukte Oranje-voorbeschouwing van NOS

“Dit was misschien wel een van mijn beste interlands”, antwoordde Reijnders op de vraag of dit zijn beste interland ooit was. “Misschien wel mijn beste interland. Ik ben belangrijk geweest met een doelpunt en dat is heel fijn.” Reijnders maakte op 7 september 2023 tegen Griekenland (3-0), in het kader van de EK-kwalificatie, zijn debuut in Oranje. Sindsdien is hij vrijwel niet meer weg te denken uit het elftal van Koeman.

Lees meer over:

T. Reijnders Joshua Zirkzee