Oranjespeler verlaat per direct trainingskamp wegens privéomstandigheden

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 sep. 2024, 11:52
09 sep. 2024, 12:28
Het Nederlands elftal op het trainingsveld in Zeist.
© IMAGO - Het Nederlands elftal op het trainingsveld in Zeist.

Door privéomstandigheden heeft Jeremie Frimpong het trainingskamp van het Nederlands elftal voortijdig moeten verlaten, zo meldt de KNVB. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op voor de vleugelverdediger, waardoor de selectie van Oranje uit 22 spelers bestaat. Dinsdag speelt Nederland in de groepsfase van de Nations League tegen Duitsland.

Het Nederlands elftal speelde zaterdagavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Frimpong kreeg geen speeltijd van Koeman en zat de hele wedstrijd op de bank. Tegen de vleugelverdediger zal tegen Duitsland dus ook niet in actie komen. Bij de Duitsers spelen meerdere Bayer Leverkusen-ploeggenoten van Frimpong.

Artikel gaat verder onder video

Jeremie Frimpong haakt door privéredenen af bij Oranje

Tegen Bosnië en Herzegovina kreeg Denzel Dumfries de voorkeur boven Frimpong. De vleugelverdediger van Internazionale is na het wegvallen van Frimpong de enige overgebleven rechtsback in de selectie van Oranje. Lutsharel Geertruida kan echter ook op die positie uit de voeten. Hij viel tegen Bosnië twintig minuten voor tijd in voor Dumfries. Bovendien kan ook Jurriën Timber op de rechtsbackpositie spelen.

Lees ook: Kraay junior brandt Oranje-speler af: 'Dit is eigenlijk gewoon heel erg slecht…

Dankij doelpuntne van basisdebutant Joshua Zirkzee, Tijjani Reijnders, Cody Gakpo, Wout Weghorst en Xavi Simons won Oranje zaterdagavond won Oranje van Bosnië en Herzegovina. Het duel met Duitsland wordt dinsdag gespeeld in de Johan Cruijff Arena en begint om 20.45 uur.