53-voudig Oranje-international keert terug op trainingsveld na blessure

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 okt. 2024, 21:32
Het Nederlands elftal op het trainingsveld in Zeist.
© IMAGO - Het Nederlands elftal op het trainingsveld in Zeist.

Nathan Aké staat weer op het trainingsveld bij Manchester City. De verdediger van het Nederlands elftal raakte ruim een maand geleden geblesseerd in het Nations League-duel met Duitsland (2-2). Inmiddels is de 53-voudig international hersteld van zijn hamstringblessure.

Sky Sports deelde donderdag beelden van de terugkeer van Aké op de training van Manchester City. In de video is te zien hoe de verdediger meedoet aan een partij two touch. De Oranjespeler was de afgelopen interlandperiode van het Nederlands elftal nog niet beschikbaar. Daardoor miste hij de Nations League-duels met Hongarije (1-1) en Duitsland (1-0 verlies).

Nathan Aké keert terug op het trainingsveld

Aké liep in de eerste wedstrijd tegen de Duitsers in de eerste helft de blessure aan zijn linkerbeen op. Toen de verdediger de bal na een dieptepass wilde aannemen, ging het mis. Hij bleef lang op het veld liggen en kon niet meer op eigen kracht van het veld, waardoor er een brancard aan te pas moest komen. Jurriën Timber van Arsenal verving de zichtbaar aangeslagen Aké.

Lees ook: Koeman trok één Oranjespeler 'aan zijn oren' in de rust tegen Duitsland

Ronald Koeman kreeg donderdag ook minder goed nieuws. De liesblessure van Joey Veerman blijkt erger dan gedacht. Volgens De Telegraaf staat de middenvelder nog minimaal één maand aan de kant. Oranje speelt op 16 november de volgende interland tegen Bosnië en Herzegovina. Op 19 november volgt de laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen Hongarije. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Veerman op tijd fit is voor de twee duels.