Van der Vaart had één speler niet laten spelen tegen Polen: ‘Hij was onzichtbaar'

16 jun. 2024, 18:28
17 jun. 2024, 10:09
Rafael van der Vaart, analist van de NOS
© NOS - Rafael van der Vaart, analist van de NOS

Rafael van der Vaart heeft geen positieve woorden over voor het spel van Georginio Wijnaldum tegen Polen. De middenvelder van het Nederlands elftal kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen in het EK-duel met Polen (1-2), maar volgens Van der Vaart voegde hij weinig toe aan het spel van Oranje.

Van der Vaart vond Wijnaldum onzichtbaar invallen. “Dat had van mij niet gehoeven. Hij had weinig balcontacten en ik heb hem eigenlijk niet gezien. Zes balcontacten volgens mij”, zei de analist na de EK-wedstrijd bij de NOS. “Als je dan kijkt naar Donyell Malen... Die komt erin en je ziet gewoon meteen dat hij scherp is, erlangs gaat, voorzetten geeft en corners eruithaalt. Het is heerlijk dat je dat soort spelers nog gewoon kan brengen”, aldus de voormalig international.

Artikel gaat verder onder video

Rafael van der Vaart heeft geen positieve woorden voor Georginio Wijnaldum

Wijnaldum kwam in de 62ste minuut van de wedstrijd in het veld als vervanger van Joey Veerman. De middenvelder stond 33 minuten binnen de lijnen, maar wist zijn stempel totaal niet op de wedstrijd te drukken. Hij had slechts zes balcontacten en van de zes verstuurde passes, kwamen er twee niet bij een ploeggenoot aan.

Wijnaldum had een passnauwkeurigheidspercentage van 67 procent. De middenvelder schoot niet op doel en bereidde ook geen kansen voor ploeggenoten voor. De middenvelder van Al-Ettifaq speelde tot dusver 93 interlands voor Oranje, waarin hij 28 doelpunten maakte.