Van der Vaart oppert verrassende naam als vervanger van De Ligt bij Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 sep. 2024, 10:57
09 sep. 2024, 11:14
Matthijs de Ligt, Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Rafael van der Vaart, Theo Janssen, Oranje, Nations League
© NOS - Rafael van der Vaart weet wie Matthijs de Ligt kan vervangen

Rafael van der Vaart denkt Jerdy Schouten achterin weleens de ideale partner voor Virgil van Dijk kan zijn. De middenvelder van Oranje speelt bij PSV geregeld op die positie. Bij NOS Studio Voetbal oppert Van der Vaart dan ook het idee dat Ronald Koeman eens moet experimenteren met Schouten in het hart van de verdediging.

Tijdens het EK in Duitsland was Stefan de Vrij steevast de verdedigingspartner van Van Dijk. Hij ontbreekt echter door een blessure deze interlandperiode. Tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) kreeg Matthijs de Ligt de kans om zich te laten zien. De verdediger van Manchester United kon alleen niet overtuigen en zag er vooral bij het tweede tegendoelpunt niet goed uit. Van der Vaart denkt dat Schouten weleens de oplossing kan zijn.

Artikel gaat verder onder video

Wie moet er naast Virgil van Dijk in de verdediging spelen?

"Ik denk dat je toch een keer moet gaan nadenken om Schouten een linie naar achteren te schuiven", opperde Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Ik denk als hij van achteruit speelt en dan die ballen geeft… Want nu speelt hij eigenlijk ook nooit terug, dat vind ik echt fantastisch. Dat had hij gisteren (zaterdag, red.) ook. Hij neemt de bal aan en eigenlijk meteen speelt hij hem tussen de linies door. Hij is ook heel snel en sterk. Daarbij heeft hij daar bij PSV ook al een aantal keren gespeeld en maakte De Ligt geen sterke indruk", aldus Van der Vaart.

Lees ook: Van der Vaart schudt hoofd: ‘We willen hem héél graag uit Oranje lullen’

Arman Avsaroglu opperde vervolgens de naam van Micky van de Ven, die niet helemaal fit was en daarom voortijdig afhaakte voor deze interlandperiode. De verdediger van Tottenham Hotspur was tijdens het EK vaste invaller en maakt veel indruk in de Premier League. "Maar die wil net als Virgil ook aan de linkerkant staan", repliceerde Van der Vaart. Theo Janssen is het met de voormalig international eens en weet ook wie de positie van Schouten op het middenveld moet overnemen. "Ik zou dan wel voor Ryan Gravenberch gaan en daarnaast speelt dan Frenkie de Jong, met daarvoor Tijjani Reijnders."