Koeman komt met hint over de toekomst van Memphis Depay bij Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 sep. 2024, 15:39
10 sep. 2024, 11:05
Memphis Depay, Noa Vahle, Ronald Koeman, Oranje, Nations League, Corinthians
© ESPN - Ronald Koeman hint op toekomst Memphis Depay

Ronald Koeman heeft zich tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal uitgelaten over de toekomst van Memphis Depay bij Oranje. De bondscoach leek erop te hinten dat de deur van Oranje voor de aanvaller open blijft staan. De momenteel clubloze Depay tekent naar alle waarschijnlijkheid binnenkort bij het Braziliaanse Corinthians.

Steven Bergwijn maakte eerder deze zomer de transfer van Ajax naar het Saoedische Al-Ittihad. Koeman vertelde vervolgens tijdens een persmoment dat het boek voor Bergwijn als Oranje-international gesloten was. De bondscoach maakte beslissing door onder meer het niveau in Saudi-Arabië. Depay maakt nu de stap naar de Braziliaanse Serie A, een competitie die ook minder hoog staat aangeschreven. Koeman houdt zich tot nu toe op de vlakte over de transfer, maar Noa Vahle was toch benieuwd naar de toekomst van de topscorer van het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

Keert Memphis Depay nog terug in het Nederlands elftal?

"De stap is nog niet definitief. Dan praat je alleen maar over als, als", antwoordde Koeman. In het geval van Bergwijn keek hij onder meer naar de fitheid en het competitieniveau, et cetera. Volgens de bondscoach kan dat in het geval van Depay anders zijn. Vahle was dan ook benieuwd waar dat verschil precies in zit. "Ik denk dat het niveau van de competitie anders is", antwoordde de oefenmeester van Oranje.

Lees ook: Koeman reageert op akkefietje tussen Weghorst en de broers Timber

Vahle vroeg vervolgens of dat betekent dat Depay nog steeds opgeroepen kan worden voor Oranje. Koeman: "Ja, maar dat ligt aan het feit of hij fit is, gaat spelen en zijn niveau haalt. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste." De bondscoach onthulde daarna dat hij al wat research heeft gedaan in de mogelijk nieuwe voetbalcompetitie van zijn aanvaller. "Ik heb ook even gegoogeld hoe die competitie daar eruitziet. Volgens mij hebben ze 25 wedstrijden gespeeld. Maar goed: dat zien we wel, dat weet ik op dit moment niet."