Koeman krijgt opnieuw forse kritiek na 'Bergwijn-discussie': ‘Gebrek aan kennis'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 okt. 2024, 21:13
Bondscoach Ronald Koeman en voormalig Oranjespeler Steven Bergwijn
© IMAGO - Bondscoach Ronald Koeman en voormalig Oranjespeler Steven Bergwijn

Esteve Calzada, algemeen directeur van het Saudische Al-Hilal, heeft flink uitgehaald richting Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal selecteert Steven Bergwijn niet meer vanwege zijn transfer naar Al-Ittihad. Calzada vindt het belachelijk dat de keuzeheer die beslissing heeft gemaakt.

Vlak voor de transfer van Bergwijn zei Koeman tijdens een persmoment dat hij de aanvaller in principe niet meer zou selecteren voor Oranje na een vertrek richting het Midden-Oosten. De bondscoach vond de stap niet van sportieve ambitie getuigen. Die woorden leidde tot een felle reactie van de 35-voudig international. "Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid", aldus de aanvaller in gesprek met de De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman krijgt flinke kritiek van Esteve Calzada

Calzada: "Als iemand die in dit land leeft en ervan houdt, vind ik deze statements verwerpelijk", schrijft persbureau Reuters. "Het is gewoon niet eerlijk, niet juist. Als je kijkt naar de spelers die naar Saudi-Arabië komen, dan gaan de toppers bijna allemaal met hun nationale team op pad. Kijk naar Aymeric Laporte, Ruben Neves, Cristiano Ronaldo en Bono. Ze worden allemaal nog steeds opgeroepen", aldus de Spaanse directeur.

Lees ook: Koeman trok één Oranjespeler 'aan zijn oren' in de rust tegen Duitsland

Vevolgens stipt Calzada aan dat Laporte zelfs het EK heeft gewonnen met Spanje na zijn transfer naar het Midden-Oosten. "Daarom komt dit voor mij een beetje uit het niets. Het zal voortkomen uit gebrek aan kennis over de kwaliteit van de competitie. Als je wedstrijden kijkt, dan zie je de goede faciliteiten en dat het wel ongeveer gelijk staat aan de Europese standaarden", besluit hij. Eerder ging ook Jorge Jesus, trainer van het Saoedische Al-Hilal, fel in tegen de woorden van Koeman.