Koeman reageert op akkefietje tussen Weghorst en de broers Timber

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 sep. 2024, 14:15
10 sep. 2024, 11:06
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© ESPN - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal gereageerd op het akkefietje tussen Wout Weghorst en Quinten en Jurriën Timber. De bondscoach sprak na afloop van de training met de spits. Volgens Koeman moeten de gebeurtenissen echter niet te groot worden gemaakt.

Tijdens de training afgelopen zondag kregen de basisspelers rust en mochten de reserves aan de bak. Onder anderen Weghorst en de broers Timber stonden zodoende op het veld. Toen de spits een tik op de voet kreeg van Jurriën Timber, raakte de Ajacied geïrriteerd. Vervolgens maakte hij zijn onvrede kenbaar aan de verdediger. Even later kreeg Weghorst een bodycheck van Quinten Timber. Hij was er toen helemaal klaar mee en beklaagde zich tegenover Koeman. Na de training fietste de aanvaller boos als eerste richting het spelershotel.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman reageert op onenigheid tijdens training Oranje

"Je moet het niet groter maken. Ik heb ze vroeger ook wel eens uit elkaar moeten halen. Het gebeurt overal. Je moet het niet overdrijven. Maar het is niet goed", reageerde Koelman luchtig op vragen tijdens de persconferentie. De bondscoach had geen problemen met het akkefietje tussen Weghorst en de broers Timber. "Maar het moet na een tijdje wel over zijn. Ik heb er verder helemaal geen problemen mee als er op een training een ruzietje ontstaat. Dat kan ook het karakter van een speler duiden en met respect. Dat was het ook. Je vecht voor je plekje, dan is het niet leeftijdsbepalend wat je wel en niet mag doen."

Lees ook: Van der Vaart oppert verrassende naam als vervanger van De Ligt bij Oranje

Weghorst kwam na afloop van de training zelf naar de bondscoach toe om te praten. "Hij had het zelf ook wel door. Of het een excuus was? Je praat over het tot stand kwam. En iedereen beseft dat het anders had gemoeten", aldus Koeman. Hij benadrukte vervolgens dat Weghorst niet eerder de training had verlaten. "Normaal blijft Wout nog wel eens staan om nog wat af te werken. Dat deed hij niet, omdat hij geïrriteerd was. Dat is geen probleem."

Nico Dijkshoorn dacht zondag te weten waarom Weghorst en de broers Timber geïrriteerd op elkaar reageerden. "Kijk naar zijn juichen zondag na scoren. Doelpunt was negentig procent van Timber. Wout moet weer leeuwenklauw doen. Negeerde de spelers. Je ziet Timber geïrriteerd naar middenlijn lopen", zo schrijft de columnist op X. Timber liep na de goal als één van de eerste spelers terug richting de eigen helft, maar tijdens een onderonsje met Matthijs de Ligt was er wel degelijk een glimlach te bekennen.