amber amber
19 okt. 2017, 22:30
16 jan. 2019, 14:02
© IMAGO

De OranjeLeeuwinnen hebben donderdagavond met 0-2 gewonnen van Oostenrijk. In het mistige St. Pölten waren Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema trefzeker.Het duel begon voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met een domper. Na een kwartier spelen moest Kelly Zeeman geblesseerd het veld verlaten. De verdedigster werd vervangen door Merel van Dongen.Na 26 minuten kwam Oranje op voorsprong in de enorm mistige NV Arena. Een vrije trap van Sherida Spitse belandde voor de voeten van Van der Gragt, die de 0-1 binnenschoot.Oostenrijk werd vervolgens gevaarlijk via Nicola Billa en trof twee keer achter elkaar het aluminium. Na de thee kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en kreeg steeds meer kansen.Ondertussen werd er aan Nederlandse kant voornamelijk gewisseld. Zo kregen Vivianne Miedema en Liza van der Most nog een half uur speeltijd. In de 75e minuut zorgde eerstgenoemde voor de tweede Oranje-treffer.Lieke Martens trof op fraaie wijze de paal, waarna Miedema de rebound in het doel schoot. Niet veel later werd Martens gewisseld en ook doelpuntenmaker Van der Gragt verliet het veld. Vanity Lewerissa kwam in het veld, terwijl Myrthe Morrees haar debuut maakte voor de OranjeLeeuwinnen.Na 93 minuten zat het mistduel erop: 0-2.