Bergwijn wil ongelijk Koeman bewijzen en zet kracht bij zijn woorden

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 sep. 2024, 10:00
28 sep. 2024, 10:12
Steven Bergwijn, Ronald Koeman, Al-Ittihad, Saoedië-Arabië, Oranje, Nations League
© IMAGO - Steven Bergwijn trefzeker voor Oranje

Steven Bergwijn heeft vrijdagavond zijn eerste doelpunt gemaakt voor zijn nieuwe werkgever Al Ittihad. De vleugelaanvaller, die tot dusver 35 interlands voor het Nederlands elftal speelde, staat sinds zijn komst naar Saudi-Arabië in de basis en was al belangrijk met assists. Nu heeft hij zijn eerste doelpunt te pakken.

Bergwijn is zijn avontuur bij Al-Ittihad goed begonnen. De aanvaller gaf bij zijn debuut al twee assists en was vrijdagavond voor het eerst trefzeker. De Nederlander werd bediend door Moussa Diaby en kon vrij eenvoudig de 3-1 tegen Al Khaleej binnenschieten. Uiteindelijk won de thuisploeg het duel met 4-1. Door de zege staat de club van Bergwijn (tijdelijk) bovenaan. De nummer twee Al-Hilal heeft hetzelfde puntenaantal, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Steven Bergwijn scoort eerste doelpunt Al-Ittihad

Na de transfer van Bergwijn naar Al Ittihad clashte hij hard met Ronald Koeman. De bondscoach liet tijdens een persmoment van het Nederlands elftal weten dat het boek 'Oranje' voor de aanvaller wel zo goed als dicht is na zijn overstap naar Saudi-Arabië. Bergwijn vond het niet kunnen dat Koeman zijn eigen internationals bekritiseerde in de media en reageerde in De Telegraaf. "Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid", aldus de aanvaller.

Lees ook: Gaat deze magiër na 6 interlands en 2 goals ooit terugkeren bij Oranje?

Koeman was het niet eens met Bergwijn en reageerde op een volgend persmoment luchtig op de verwijten. "Geloofwaardigheid, als je dat woord gebruikt... Als ik had gezegd dat ik vind dat dit een sportieve stap is voor hem, dán was ik ongeloofwaardig geweest", verzuchtte hij destijds. Na zijn succesvolle debuut liet de aanvaller nogmaals weten dat het niveau van de competitie in Saudi-Arabië wél hoog is. "Misschien dat ze eerst moeten komen kijken en dan pas praten", benadrukte Bergwijn.

Lees meer over:

Ronald Koeman Steven Bergwijn