Valentijn Driessen komt met opmerkelijke voorspelling over Brian Brobbey

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 sep. 2024, 07:52
12 sep. 2024, 13:36
Brian Brobbey bij de NOS na Nederland - Duitsland
© IMAGO - Brian Brobbey bij de NOS na Nederland - Duitsland

Terwijl Brian Brobbey wordt overladen met complimenten na het Nations League-duel tussen Nederland en Duitsland (2-2), trapt Valentijn Driessen op de rem. De chef voetbal van De Telegraaf verzekert daags na het duel in de Johan Cruijff ArenA dat Joshua Zirkzee de nieuwe spits van het Nederlands elftal zal worden.

Door het ontbreken van Memphis Depay kon Koeman deze interlandperiode kiezen tussen Wout Weghorst, Joshua Zirkzee en Brian Brobbey. Zaterdag viel de keuze tegen Bosnië en Herzegovina op Zirkzee, die het vertrouwen beloonde met een doelpunt en een assist. Brobbey startte dinsdag tegen Duitsland en was bij beide goals betrokken.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen wijst Joshua Zirkzee aan als Oranjespits

Toch vindt Driessen niet dat Brobbey zich nadrukkelijk manifesteerde. “Koeman bood hem de gelegenheid tegen Duitsland. De Ajacied presteerde naar behoren met een voor-assist en assist bij de Nederlandse doelpunten, maar schoot ook onbeholpen over bij een reuzekans in de tweede helft. Het is een hoop kracht, strijd en goede wil, maar de pure kwaliteit aan de bal die Zirkzee heeft en waardoor Oranje meer aan voetballen toekomt ontbreekt.”

Lees ook: Matthijs de Ligt zal ‘maximale straf’ krijgen na Nederland - Duitsland

“Volgens Koeman was Duitsland geen examen voor Brobbey, maar al voor aanvang liet de bondscoach weten dat hij de volgende interlandperiode tegen Hongarije en opnieuw Duitsland met de nieuwe vaste spits van Oranje gaat spelen. Dat wordt Zirkzee”, voorspelt de journalist van het dagblad in zijn column.

Lees ook: Van der Vaart kijkt ogen uit bij Oranje: ‘Dit was zijn beste wedstrijd ooit’

“Ik denk dat het goed ging. Met de hele ploeg, maar persoonlijk voor mij ook”, vertelde Brobbey, die ook complimenten kreeg van Ronald Koeman, bij de NOS. “Ik had zin om tegen Duitsland te spelen, het is toch een ander niveau dan Bosnië en Herzegovina. Ik was opgeladen. Als ik eerlijk ben, was ik ook best zenuwachtig, ik wilde een doelpunt te maken. Uiteindelijk heb ik een mooie assist gegeven, dus ik ben tevreden.”