Driessen neemt het op voor Koeman en wijst met beschuldigende vinger naar UEFA

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 okt. 2024, 09:54
05 okt. 2024, 13:29
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Meerdere Oranje-internationals haakten de afgelopen week geblesseerd af bij hun club. Maar liefst vijf spelers uit de voorselectie van Ronald Koeman moesten zich daarom noodgedwongen afmelden voor de aankomende wedstrijden in de Nations League. Volgens Valentijn Driessen is de bondscoach de dupe van de overvolle speelkalender.

Koeman verraste met zijn definitieve selectie voor de komende interlands tegen Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober). Dat Joey Veerman, Wout Weghorst en Jan Paul van Hecke niet op tijd fit waren, lag voor de hand na de afwezigheid bij hun clubs. Onder anderen Frenkie de Jong, Nathan Aké en Sven Botman liggen door blessures al langer in de lappenmand. Vrijdag bleek ook dat Jurriën Timber en Jerdy Schouten niet meekunnen met Oranje. Ian Maatsen en Mats Wieffer, die niet bij de voorselectie zaten, werden daarom alsnog opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

Waarom zijn er zoveel blessures bij Oranje?

"Getuige de vijf afvallers blijkt dat het overvolle wedstrijdprogramma van de internationals z’n tol begint te eisen", zo concludeert Driessen in De Telegraaf. "Na twee maanden competitie zijn Schouten, Van Hecke, Timber, Veerman en Weghorst allen niet beschikbaar vanwege blessures. PSV’er Schouten is de laatste afvaller. Hij kampt al langer met pijntjes en om geen verdere risico’s te nemen, zal hij de wedstrijd tegen Sparta ook niet spelen."

Lees ook: AD constateert groot probleem voor Koeman bij Oranje: 'Gewogen en te licht bevonden'

De komende twee weken kan Schouten extra rust pakken. Met zijn vorige club Bologna speelde hij alleen in de Serie A en Coppa Italia, maar met PSV kwam hij - naast de competetitie en het bekertoernooi - ook nog uit in de Champions League en vervolgens ging hij mee naar het EK in Duitsland. "Na een korte vakantie van twee weken na het EK, waarin hij vader werd, en een korte voorbereiding moest Schouten direct alweer aan de bak voor PSV. Het zijn de riemen waarmee bondscoach Koeman heeft te roeien in de Nations League", besluit Driessen.