Van Gaal:'Filosofie Van Gaal past niet meer bij deze tijd'

Max Max
11 nov. 2021, 11:14
11 nov. 2021, 11:14
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal zat weer op zijn praatstoel tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. De bondscoach ging in op zijn eigen visie en vertelde hoe zijn selectie tot stand was gekomen.

"De filosofie van Van Gaal past niet meer in deze tijd", aldus Van Gaal, die bijvoorbeeld Devyne Rensch selecteerde, ondanks zijn reserverol bij Ajax. "Dat had ik destijds nooit gedaan. De tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt en dat er grotere selecties zijn. En nu Timber is weggevallen, vind ik het terecht dat Devyne opgeroepen wordt. Hij is een groot talent."

Voor de rechtsbuitenpositie heeft Van Gaal door het wegvallen van Steven Berghuis nog twee opties. Noa Lang gaf zelf aan daar te kunnen spelen, maar is voor Van Gaal geen optie: "De eigen voorkeur van de spelers gaat opzij. De keuze zal gaan tussen Malen en Bergwijn."

De doelmannen

Jasper Cillessen zat in eerste instantie niet bij de selectie, maar mocht zich alsnog melden toen Drommel zich afmeldde: "Hij heeft weliswaar zeven duels gespeeld in Spanje, maar dat was voor mij niet genoeg. Nu Drommel is weggevallen wel..."

Andere opties vielen voor Van Gaal om meerdere redenen af. "Pasveer is geen optie. Ik kijk naar de toekomst. Krul heeft aangegeven dat hij nu liever even bij zijn club blijft."

Luuk de Jong

Over het niet oproepen van Luuk de Jong zegt Van Gaal: "Hij zit in een hele moeilijke situatie bij Barcelona. Ik denk dat je dan beter bij de club kan zijn, om de nieuwe trainer te leren kennen en goed fit te worden. Want dat moet je natuurlijk eerst zijn, om gekozen te worden."

Lees meer over:

WK 2022