Jerdy Schouten komt met update over geblesseerd uitgevallen Oranjespeler

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 sep. 2024, 21:06
28 sep. 2024, 21:18
Het Nederlands elftal voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Polen
© Imago - Het Nederlands elftal voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Polen

Joey Veerman is zaterdag uitgevallen in de wedstrijd tussen Willem II en PSV (0-2). De middenvelder van het Nederlands elftal greep in de tweede helft naar zijn lies en moest noodgedwongen gewisseld worden. De ernst van de blessure is nog niet bekend. Na afloop kwam mede-international Jerdy Schouten met een update over zijn ploeggenoot.

Eerder in de tweede helft gaf Veerman nog een assist op Ricardo Pepi, waardoor de spits voor de 0-1 kon zorgen. De middenvelder kon even later echter niet verder. "Ik heb geen idee hoe erg het is", reageerde trainer Peter Bosz na afloop. "Ik heb nog niet met Joey gesproken. Het was dusdanig ernstig dat hij er van af moest. Helaas had ik toen geen wissel meer over."

Artikel gaat verder onder video

Joey Veerman is geblesseerd uitgevallen bij PSV

Het uitvallen van Veerman is mogelijk slecht nieuws voor Ronald Koeman. De bondscoach presenteert zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden met Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober). Schouten kwam na de wedstrijd bij ESPN wel met geruststellend nieuws over zijn ploeggenoot. "Hij zei dat het niks geks was, dus ik denk niet dat het heel heftig is." Het is echter nog wachten op het definitieve oordeel van de doktoren.

Lees ook: Vollering slechts vijfde op WK wielrennen, maar Nederland wint alsnog goud

Eerder op de dag zag Koeman ook al Jan Paul van Hecke door een blessure ontbreken bij Brighton & Hove Albion. Zijn ploeg verloor uiteindelijk de uitwedstrijd bij Chelsea met (4-2). Volgens trainer Fabian Hurzeler kampt de verdediger van het Nederlands elftal met een spierblessure. De ernst van het kwetsuur is nog niet bekend. Nathan Aké, Sven Botman en Frenkie de Jong zijn door blessures sowieso niet beschikbaar.