Weghorst des duivels bij Oranje, Koeman heeft er genoeg van: 'En nu is het klaar'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 sep. 2024, 17:40
09 sep. 2024, 12:27
Wout Weghorst beklaagt zich op de training van het Nederlands elftal
© ESPN - Wout Weghorst beklaagt zich op de training van het Nederlands elftal

Wout Weghorst heeft zondagmiddag een akkefietje gehad met de broertjes Timber op de training van het Nederlands elftal. Na een tik van de verdediger van Arsenal liet de spits van Ajax verbaal weten daar niet gediend van te zijn. Bondscoach Ronald Koeman voelde de behoefte om in te grijpen.

Tijdens de training van zondag waren de reserves van het Nations League-duel Nederland - Bosnië en Herzegovina (5-2) actief. Spelers die in de basis waren begonnen tijdens dat duel, kregen rust. Onder anderen Weghorst en de broers Timber stonden zodoende op het veld. Toen Weghorst een tik op de voet kreeg van Jurriën Timber, raakte de Ajacied geïrriteerd en maakte hij zijn onvrede kenbaar aan de verdediger.

Toen Weghorst vervolgens van Quinten Timber een soort bodycheck kreeg, was de spits er helemaal klaar mee. Weghorst stapte op Koeman af en beklaagde zich over de gang van zaken. Waarschijnlijk vond Weghorst het niet prettig dat de training op het scherp van de snede werd uitgevoerd. Koeman was echter niet gediend van de klaagzang van Weghorst.

Lees ook: Oranjespeler verlaat per direct trainingskamp wegens privéomstandigheden

"En nu is het klaar! Ik heb tegen jou iets gezegd en iets tegen hen gezegd." Weghorst leek te verlangen naar het einde van de training, en toen dat moment kwam, snelde hij naar zijn fiets om naar het nabijgelegen spelershotel te gaan. Andere internationals bleven nog even wat hangen. Fysiek ongemak heeft Weghorst niet, bevestigde de bondscoach. "Hij heeft geen blessure", zei Koeman bij het verlaten van het veld.

Lees ook: Woedende reacties op volstrekt mislukte Oranje-voorbeschouwing van NOS

"Met het gezicht op onweer en nog even hangend op een pop die bijvoorbeeld bij een vrijetrappenmuur wordt ingezet, kon Weghorst eigenlijk zichtbaar niet wachten op het einde van de training", zo omschrijft De Telegraaf het voorval op het trainingsveld in Zeist. "Waar de overige internationals nog even bleven hangen, daar had Weghorst geen zin om zoete broodjes te bakken", aldus de ochtendkrant.