Zo kijkt Koeman naar Frankrijk, Polen en Oostenrijk als opponenten van Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jun. 2024, 12:12
07 jun. 2024, 09:33
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman ziet voldoende uitdagingen voor het Nederlands elftal in de groepsfase van het EK in Duitsland. Oranje is op het eindtoernooi ingedeeld in een groep met Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Het is weliswaar geen groep des doods, maar de bondscoach vindt het ook niet per se een makkelijke groep.

“Laatst kwam ik Bernard Schuiteman (voormalig scout van Feyenoord voor Oostenrijk, red.) tegen en hij vertelde me dat de Oostenrijkers ook problemen hebben met blessures van een aantal bepalende spelers. Niettemin hebben ze genoeg kwaliteit over, hun spelers zitten bij grote clubs en met Ralf Rangnick hebben ze een ervaren coach”, somt Koeman op in gesprek met het weekblad Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Overleeft Oranje de groepsfase van het EK?

“Ze wonnen met 2-0 van Duitsland, hoewel het wel een ander Duitsland is dan waar wij in maart tegen speelden.” Polen is voor Koeman eveneens een sterke tegenstander en dan vooral door de stugge speelstijl en de steun van het publiek als buurland van Duitsland. "Polen zal, net zoals wij, als buurland van Duitsland gesteund worden door een groot publiek. En Frankrijk, is Frankrijk. In potentie de grote favoriet, maar ze zijn in een groepsfase toch altijd net even anders dan tijdens de knock-outfase."

Lees ook: de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Canada

Koeman denkt niet dat er een uitgesproken favoriet is voor de winst van het EK. “Misschien hebben de Fransen een klein streepje voor op basis van hun jarenlange ervaring en het toch vaste team waarmee ze spelen. Engeland, Portugal, Spanje, Duitsland, Italië, Kroatië en België schaar ik in de groep net daaronder. En daartussen durf ik met een gerust hart ook ons te zetten”, benadrukt de bondscoach van Oranje.

Overleeft Oranje de groepsfase van het EK?

72.9%

27.1%

59 stemmen