Griekspoor en Koolhof met opgeheven hoofd ten onder tegen Alcaraz en Nadal

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
30 jul. 2024, 20:36
31 jul. 2024, 22:04
 Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof moeten hun meerdere erkennen in Rafael Nadal en Carlos Alcaraz.
© IMAGO - Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof moeten hun meerdere erkennen in Rafael Nadal en Carlos Alcaraz.

Het is Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof in het mannendubbelspel van de Olympische Spelen niet gelukt Rafael Nadal en Carlos Alcaraz te verslaan. De Spanjaarden waren met 6-4 6-7 (2) en 10-2 te sterk voor het Nederlandse duo. In de derde set wordt een tiebreak tot de tien punten gespeeld. De wedstrijd duurde bijna 2,5 uur.

'Nadalcaraz', zoals het gelegenheidsduo in Parijs genoemd wordt, had in de eerste set aan één break voldoende. Halverwege die eerste set moest Koolhof, nota bene de enige dubbelspecialist van het duel, zijn servicebeurt inleveren.

Artikel gaat verder onder video

Griekspoor en Koolhof pas in supertiebreak ten onder

De tweede set liep op service. Bijna halverwege stond het 2-2. Dat bleef zo tot aan 6-6 dus een tiebreak moest de doorslag geven in de tweede set. Die werd ruim gewonnen door Griekspoor en Koolhof. Het werd 1-1 in sets. In de daaropvolgende supertiebreak was Spanje simpelweg veel te sterk: 10-2.

Er is nog één Nederlands duo actief in het mannendubbelspel in Parijs. Jean-Julien Rojer en Robin Haase nemen het woensdag in de achtste finales op tegen het Amerikaanse koppel Taylor Fritz en Tommy Paul. Het koppel Koolhof/Demi Schuurs staat in de kwartfinales van het gemengd dubbelspel tegen Andrea Vavassori en Sara Errani uit Italië.

Griekspoor moest maandag ook in het enkelspel zijn meerdere erkennen in Alcaraz. De regerend kampioen op Roland Garros en Wimbledon won met 6-1 en 7-6 (3).

Lees meer over:

Olympische Zomerspelen 2024