Charlotte Kool verslaat Lorena Wiebes in rechtstreeks duel en pakt tweede zege

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 aug. 2024, 11:40
16 aug. 2024, 12:11
Charlotte Kool, Tour de France, Tour de France Femmes, Ronde van Frankrijk, wielrennen, Team DSM-Firmenich, gele trui
© IMAGO - Charlotte Kool wint haar tweede etappe in de Tour de France Femmes

Charlotte Kool heeft in de gele trui haar tweede etappezege in de Tour de France Femmes geboekt. De renster van Team DSM-Firmenich versloeg in Rotterdam Lorena Wiebes in de massasprint. Ze behoudt vanzelfsprekend ook haar gele leiderstrui. Marianne Vos werd derde.

De tweede etappe van de Tour de France Femmes vertrok vanuit een Dordrecht en finishte na 67 biljartvlakke kilometers in het centrum van Rotterdam, niet ver van de Erasmusbrug. In de slotkilometers werd de rode loper uitgelegd voor Wiebes. De sprintster van Team SD Worx-Protime had een trein van vier rensters voor zich en werd perfect gepiloteerd. Vos zat in haar wiel, maar kon, kwam er niet overheen.

Charlotte Kool boekt tweede zege in Ronde van Frankrijk

De enige die er wél nog overheen kwam was Kool in de gele trui. Met een knappe sprint versloeg ze met een klein verschil Wiebes, die in de eerste etappe niet kon meesprinten door materiaalpech. Kool boekt haar tweede ritzege ooit in de Ronde van Frankrijk. Het is voor de renster van Team DSM-Firmenich ook pas haar derde zege van dit seizoen. Eerder won ze de eerste etappe in de Tour en de tweede etappe in de Baloise Ladies Tour. Door de zege vergroot ze ook haar voorsprong in het puntenklassement. Vos staat tweede in de strijd om de groene trui.

Dinsdagmiddag gaat de Tour de France Femmes verder met een korte individuele tijdrit van 6,3 kilometer door het centrum van Rotterdam. Woensdag staan er de eerste echte hoogtemeters op het programma. Dan start het peloton in Valkenburg en gaan de rensters door de Ardennen naar Luik, waar de streep ligt.

Lees meer over:

Netherlands