Van der Poel herovert leiderstrui met sterke tijdrit in Ronde van Luxemburg

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
21 sep. 2024, 17:08
21 sep. 2024, 19:10
Mathieu van der Poel heeft in de vierde etappe de leiderstrui heroverd in de Ronde van Luxemburg
© IMAGO - Mathieu van der Poel heeft in de vierde etappe de leiderstrui heroverd in de Ronde van Luxemburg

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in de vierde etappe van de Ronde van Luxemburg de leiding overgenomen van Mauri Vansevenant. De Nederlandse wereldkampioen van Alpecin-Deceuninck eindigde in een tijdrit, met start en finish in Differdange, als vijfde.

Het parcours kende een serieuze heuvel met een stijgingspercentage van 8,5 procent, maar was verder relatief vlak. De Spanjaard Juan Ayuso schreef de rit op zijn naam. De Italiaan Antonio Tiberi en de Deen Mads Pedersen eindigden op respectievelijk zeven en elf seconden van Ayuso.

Artikel gaat verder onder video

Mathieu van der Poel herovert leiderstrui in Ronde van Luxemburg

Van der Poel eindigde in 19 minuten en 30 seconden als vijfde, waardoor hij de leiderstrui van Vansevenant overnam. De achterstand op de Belg van Soudal Quick-Step was op voorhand 32 seconden, maar Van der Poel maakte in de tijdrit 35 seconden goed. Van der Poel verloor de leiderstrui vrijdag in de derde etappe nog aan Vansevenant.

Vansevenant klokte de achttiende tijd. In het klassement heeft Van der Poel drie seconden voorsprong op Ayuso en Vansevenant. Marc Hirschi en Tiberi staan ook nog binnen de tien seconden. De Ronde van Luxemburg wordt zondag afgesloten met een heuvelrit over 177 kilometer van Mersch naar Luxemburg.

Lees meer over:

Mathieu van der Poel