Welke Nederlanders doen mee aan de Ronde van Spanje?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 aug. 2024, 16:04
Welke Nederlanders doen mee aan de Vuelta?, Vuelta a España, Robert Gesink, Thymen Arensman, Team Visma | Lease a Bike, Team DSM-Firmenich – PostNL
© IMAGO - Welke Nederlanders doen mee aan de Ronde van Spanje?

De Vuelta a España gaat op zaterdag 17 augustus van start in Lissabon (Portugal). Drie weken later ligt de finish traditioneel in de hoofdstad van Spanje: Madrid. Mee Met Oranje zet op een rij welke Nederlanders meedoen aan de Vuelta a España 2024.

Team DSM-Firmenich – PostNL reist met de meeste Nederlanders af naar Spanje. Gijs Leemreize, Enzo Leijnse, Tim Naberman en Martijn Tusveld zullen vooral de jonge klimkopman Max Poole uit Engeland moeten bijstaan. Van Julius van den Berg wordt op zijn beurt verwacht dat hij sprinter Pavel Bittner uit Tsjechië piloteert.

Artikel gaat verder onder video

Welke Nederlanders doen mee aan de Vuelta a España

Ook bij Team Visma | Lease a Bike rijden de Nederlanders vooral in dienst van hun kopmannen. De ploeg gaat met Sep Kuss op jacht naar de eindzege, vorig jaar won de Amerikaan de Ronde van Spanje. Wout van Aert gaat op zijn beurt op zoek naar etappezeges en wil de puntentrui winnen. De Belg hoopt zo zijn mindere jaar positief af te sluiten. Het duo krijgt onder anderen Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle in steun. Kruijswijk en Van Baarle zouden eigenlijk de Tour de France rijden, maar konden door blessures niet van start gaan. Laatstgenoemde stond afgelopen ook aan de start van de wegrit bij de Olympische Spelen. Voor Gesink wordt de Vuelta zijn laatste grote ronde ooit. Hij neemt na dit seizoen afscheid.

Lees ook: Femke Bol neemt geen rustpauze, maar gaat donderdag voor nieuwe overwinning

Bij Ineos Grenadiers mag Thymen Arensman wel voor zijn eigen kansen gaan. Voor de 24-jarige klimmer wordt al zijn vijfde Ronde van Spanje. In 2022 werd hij vijfde in het eindklassement en won hij de vijftiende etappe. In de Giro d'Italia werd hij eerder jaar zesde in het klassement. Vorig jaar viel de renner door een val uit in de Vuelta.

Ide Schelling krijgt van zijn Astana Qazaqstan Team de kans om voor ritzeges te gaan. Vanuit de ontsnapping zal Schelling het geluk proberen te beproeven. Het wordt voor de renner zijn tweede deelname aan de Vuelta. Bij zijn eerste deelname was een achtste plek zijn beste resultaat.

Lees ook: Koeman presenteert verrassende voorselectie Nations League: géén Depay

Tot slot zullen ook Sam Oomen en Oscar Riesebeek hun kopmannen moeten bijstaan. Bij Lidl-Trek wordt bergop van Oomen verwacht dat hij lang bij Mattias Skjelmose (Denemarken), Tao Geoghegan Hart (Engeland) en Giulio Ciccone (Italië). Het Alpecin-Deceuninck van Riesebeek gaat met de Australische sprinter Kaden Groves op zoek naar ritzeges.

Lees meer over: